Copyright 2010 - 2016 © Oudenes • Photography
logo

Xtorm – AL-370 7300 mAh Powerbank

Tijdens mijn reis naar Singapore tussen 18 en 29 juli 2014 heb ik besloten om voortijds een “PowerBank (PB)” aan te schaffen. Waarom kan je jezelf afvragen… Om een aantal redenen: Veel onderweg en door de warmte en veelvuldig gebruik van mijn iPhone gaat de batterij snel leeg, zonder telefoon is niet echt handig. Je moet kunnen zien welke metro je moet hebben of waar je op dat moment bent in Singapore door gebruik te maken van Google Maps en GPS.

Ik ben toen de AL-370 7300 mAh PB aangeschaft.  Een onwijs mooi vormgegeven extra accu. Aan de bovenkant voorzien van geschuurd aluminium en de zijkant en onderkant van een wat ruw glad laagje rubber achtig materiaal. Er zitten 3 aansluitingen aan. Een gewone USB Male kabel, deze is nodig om de PB op te laden. Een micro USB jacket om een apparaat op te laden die deze jacket heeft (veel telefoons hebben het inmiddels). En een USB female aansluiting. Hier kan je een USB kabel instoppen die voor het apparaat nodig is die geen micro jacket aansluiting heeft, waaronder mijn iPhone 5S.

Gebruik van deze PB is zeer makkelijk. Kind kan de was doen. Opladen doe je met de bijgeleverde stekker, of elk willekeurig andere stekker die gebruikt wordt om een USB apparaat op te laden. Een indicator aan de bovenkant laat zien hoe vol de PB is doormiddel van 4 blauwe led indicatoren. Wanneer de PB niet opgeladen wordt kan je op een button drukken om te zien hoe vol deze nog is. Het opladen van de PB duurt ongeveer 3 a 4 uur, afhankelijk hoe leeg de PB is.

Het opladen van in mijn geval de iPhone 5s ging vlekkeloos. Aansluiten op de button van de PB drukken en het opladen kon beginnen. Ik heb wel altijd gebruik gemaakt van de “Flight Mode” van de telefoon, omdat deze 2 keer zo snel oplaad met minder verbruik van de PB. Er wordt namelijk door de Flight mode geen gebruik gemaakt van het netwerk/wifi/bluetooth/gps dat namelijk aan de andere kant weer energie verbruikt.

Ik heb mijn iPhone 4 keer kunnen opladen met deze PB. Waar ik overigens onwijs tevreden over ben. Ik heb de PB namelijk voor mijn vertrek naar Singapore opgeladen en hem hard nodig gehad op Paris CDG vliegveld na het missen van me aansluiting door vertragingen. Geen stopcontacten beschikbaar maar wel in contact willen blijven met thuisblijvers of vrienden in Singapore.

Al met al een aanvulling voor in mijn fototas en deze PB zal ook altijd meegaan met mijn volgende bestemmingen!!!

AL370-XtormPowerBank7300-030LR

  • Share

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam
Translate »